Torusni transformatoriTrafcoPodrškaNarudzbenica
  For the PC
Uvod
Cenovnik
Narudžbenica
Soft Start
Tube Audio
Software
Download
Upitnik
Mailing lista
Kontakt

Kako bi izbegli pregorevanje osigurača (pogotovu automatskih!) u trenutku uključenja transformatora na mrežu, nudimo rešenje:

“Soft Start” uređaj služi za ograničavanje velikih kratkotrajnih polaznih struja u trenutku priključenja transformatora na mrežu. Preporučuje se za snage transformatora od 300 – 3000VA primarnog napona 220V. Uređaj se mora ugraditi u odgovarajuće kućište ili direktno u uređaj.

 

Kako radi?

Soft start na red sa primarnim namotajem transformatora vezuje snažne otpornike i tako ograničava polaznu struju koja je povećana usled magnećenja jezgra. Posle 0.5 – 1 sekunde, kontakti relea prespajaju otpornike tj. isključuju ih iz strujnog kola a transformator nastavlja sa normalnim radom. Na štanpanoj ploči uređaja nalazi se i podnožje za osigurač koji štiti transormator od kratkog spoja i preopterećenja, a treba ga izabrati u zavisnosti od snage. Prilikom isključenja i ponovnog uključenja proces se automatski ponavlja.
   

Tehničke karakteristike:

Radni napon: 180-240V, max. struja: 16A

  Napomena: Ako je mrežni napon manji od 180V doći će do pregorevanja soft starta!  


Vrednosti za osigurače možete izabrati iz tabele koja se nalazi odštampana na uputstvu za ugradnju soft starta koje dobijate uz uređaj. Osigurač se ne isporučuje uz uređaj.
 
1 trenutno online
Home Trafco Podrška
Ukupno poseta: 305485